Най-много катастрофи с деца на спирки и пешеходни пътеки

Най-много катастрофи с деца на спирки и пешеходни пътеки
От януари до март са станали 63 катастрофи с участието на деца, като при 39 от случаите вината е била на пешеходеца. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Седем деца са загинали, а над 290 са ранени при пътнотранспортни произшествия през първите пет месеца на тази година, съобщиха от Главна дирекция „Охранителна полиция“ към МВР.

През този период са станали 63 катастрофи с участието на деца, като при 39 от случаите вината е била на пешеходеца. Най-често тези произшествия са ставали на пътен участък.

Въпреки това през последните три години се наблюдава тенденция на намаляване на броя загинали и пострадали деца при катастрофи по пътищата, отчетоха от МВР.

19 деца, пострадали при катастрофи, получиха финансова помощ от Националния дарителски фонд към Българския Червен кръст. Седем от децата лично получиха средствата на церемония в сградата на „Охранителна полиция“.

Мина от Монтана е едно от децата, получили финансова помощ за възстановяването си след пътния инцидент.

„На път за училище пресичах на пешеходна пътека. Аз бях с тъмни дрехи, на пешеходната пътека нямаше осветление и колата ме блъсна. Имах счупена подбедрица, направиха ми операция. Около два месеца бях с патерици, а след това ходих на рехабилитация, за да мога да ходя отново“, разказа тя спомените си от инцидента, цитирана от Дарик.

Според статистиката на МВР пешеходните пътеки и спирките са сред местата с най-много катастрофи, в които участват деца. Подобен е случаят на Александър от София.

„Прибирайки се от училище, водачът на автобус на градския транспорт му дава път да пресече на пешеходната пътека, но зад автобуса изскача лека кола, която изпреварва автобуса, и го сваля на земята, и бяга“, разказа за инцидента майка му Тинка.

Момчето било със счупен прешлен и натъртвания на таза, а по-късно се отключила и епилепсия.

#София #Монтана #Българския червен кръст #МВР #катастрофи #пешеходни пътеки #спирки #Охранителна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници