Прокуратурата отрече: Няма намерени останки при взривовете!

Прокуратурата отрече: Няма намерени останки при взривовете!
По-рано за намерени останки от тела съобщи окръжният прокурор на Ямбол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата отрече в района на взривените складове край Петолъчката да са открити части от тела.

По-рано за намерени останки от тела съобщи окръжният прокурор на Ямбол. Сапьори на Министерство на отбраната ще разчистят терена около складовете, като ще използват и контролирани взривове.

„По време на няколкото влизания с бронирани машини в складовете, са забелязани много малки части от тела. На този етап обаче не може да се каже дали става въпрос за човешки или животински тъкани“, беше цитиран през деня окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев.

„Не намерихме трупове или части от трупове. Видени са тези телеса, на които ще бъде направен ДНК анализ. Като се има предвид кратерът, ако е имало хора вътре в този първи склад, най-вероятно ще са жертви“, съобщиха още „Стандарт“ и БГНЕС, позовавайки се на магистрата.

Големината на забелязаните части била около 10 см. Те били видени и от зам.-министъра на отбраната Валентин Радев, който влизал 3 пъти в района на експлозията.

„Останките са били видени както от влезлите в района в бронирани машини хора, така също са били снимани от безмоторния самолет, който бе пуснат вчера“, потвърди за Дарик и кметът на Стралджа Митко Андонов.

„Набелязани бяха три петна и когато е възможно да се влезе в зоната на взрива, те ще бъдат взети“, добави той.

„Няма намерени човешки тела или части от тях в района на взривените складове за боеприпаси“, заяви обаче по-късно пред БТА самият окръжен прокурор.

Георги Ханджиев отрече да е давал подобна информация на медии и уточни, че ще съобщи официално, ако се намерят издирваните трима работници.

Според него все още има шанс някои от тях да са били извън сградата, където е станал основният взрив.

„Ако това е така, има надежда“, смята прокурорът.

Специализирани екипи на Министерството на отбраната навлязоха в района на разрушените складове край пътния възел Петолъчката, за да обезвредят останалите невзривени боеприпаси, съобщи за БТА говорителят на областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова.

Те ще разчистят терена около складовете, като за целта ще използват и контролирани взривове.

Задачата на сапьорите е да издирят тримата работници, останали в неизвестност от началото на инцидента, както и да осигурят възможност на следователите от Националната следствена служба и от ямболското окръжно следствие да разследват причините за взривовете и последиците от тях.

Пътят София–Бургас покрай Петолъчката продължава да е затворен за движение на автомобили, използват се обходни маршрути. В сила е и спазването на трикилометрова зона за сигурност около мястото на инцидента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници