Станишев изключи хората на Първанов от ръководството на БСП

Станишев изключи хората на Първанов от ръководството на БСП
Станишев отбеляза, че през следващите няколко месеца му предстои кампания като кандидат-президент на ПЕС, но категорично заяви, че това не бива да „застопорява работата" на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев изключи привържениците на президента Георги Първанов от проектосъстава на новото Изпълнително бюро на партията, което ще се състои от 23-ма души.

Сергей Станишев си избра четирима заместници и седмина секретари за новото ръководство на БСП, чийто проектосъстав представи пред новоизбрания Национален съвет на социалистите, предаде БГНЕС.

Сергей Станишев предложи да има четирима заместник-председатели на бюрото – Георги Пирински (публични политики), Янаки Стоилов (партийна деност, идейнополитическа работа, местна власт и местни политики), Евгений Узунов (коалиционна политика и връзка с гражданското общество) и Димитър Дъбов (работа със структурите на партията).

За секретари на бюрото Сергей Станишев предложи Антон Кутев (медийна политика ) и Бойко Великов (кадрова политика, обучения), който ще ръководи и Националния политически институт.

Учудване сред участниците на заседанието предизвиква и отсъствието от проектосъстава на Георги Гергов, който наскоро бе избран за лидер на най-голямата областна структура на БСП - в Пловдив, и на когото се дължи спечелването на изборите в Община Съединение срещу ГЕРБ, предаде „Фокус".

Емил Костадинов е предложен за секретар-касиер. „Очаквам от него да изисква не малко и ясна отчетност от местните ни структури," изтъкна председателят на БСП.

Според идеята на Сергей Станишев Катя Николова ще е секретар по изборна дейност и обща координация, а бившият ръководител на кабинета на министъра на икономиката и областен председател на структурата на партията във Варна Красимир Янков да е секретар по организационната работа.

Евродепутатът Кристиан Вигенин трябва да е секретар по външната политика и международна дейност, а Ангел Найденов - говорител Националния съвет.

Лидерът на БСП предлага за членове на бюрото да бъдат избрани: председателят на градския съвет на БСП в София Анна Янева, лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, евродепутатът Илияна Йотова, бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков, депутатът Михаил Миков, лидерът на БСП-Кърджали Милко Багдасаров, Любомир Петков, който е председател на общинската организация в Плевен, зам.кметът на Перник Станислав Владимиров и лидера на младежите Явор Гечев.

Изборът на бюрото ще се проведе с тайно гласуване.

„Има една-единствена политическа задача на БСП – спечелването на следващите парламентарни избори. Ние сме единствената партия, която има силата, достатъчното влияние и авторитет да се противопостави на ГЕРБ. И смятам, че имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ и това можем да го направим само като спечелим изборите," подчерта Сергей Станишев пред Националния съвет на БСП.

Той отбеляза, че през следващите няколко месеца му предстои кампания като кандидат-президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), но категорично заяви, че това не бива да „застопорява работата" на БСП.

#БСП #Сергей Станишев #Национален съвет #Изпълнително бюро #Георги Пирински #Янаки Стоилов #Евгений Узунов #Димитър Дъбов #Антон Кутев #Бойко Великов #Георги Гергов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници