ЕК за оставката на Роджърс: Губим ценен професионалит

ЕК за оставката на Роджърс: Губим ценен професионалит
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Европейската комисия изрази съжаление за оставката на постоянния представител на Великобритания в ЕС - посланик Айвън Роджърс. "Губим много подготвен професионалист, който невинаги беше лесен събеседник, но лоялно защитаваше интересите на своето правителство", заяви говорител на комисията, предаде БНТ.

Говорителят отказа да коментира дали оставката ще повлияе на предстоящите преговори за напускането на ЕС от Великобритания. В отговор на въпрос дали е била изненадана, ЕК уточни, че е била известена по официален път за напускането на дипломата.

Рождърс подаде оставка вчера, като британски медии отбелязаха, че той е бил приближен на бившия премиер Дейвид Камерън. Допуска се, че са настъпили различия в позициите на правителството на премиера Тереза Мей и на посланика по повод очакваните преговори. Мандатът на Роджърс е бил до ноември тази година. Предвиждало се е той да участва в първоначалните преговори между Брюксел и Лондон след подаването на заявлението за напускане, очаквано в първите месеци на тази година.

#ЕК #ЕС #Айвън Роджърс #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници