Прокуратурата се залови с имотите на Ахмед Доган

Прокуратурата се залови с имотите на Ахмед Доган
Проверката на имотите на Доган започна в средата на 2008 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура е започнала разследване на данъчни престъпления, свързани с имотите, за които се твърди, че са на лидера на ДПС Ахмед Доган, съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Арнаудова отказа да отговори на въпроса кой точно се разследва за въпросните престъпления - формалните собственици на сараите или самият Доган, пише вестник „Сега“.

Говорителят обясни само, че не може да навлиза в подробности, тъй като има вероятност да навреди на разследването.

Проверката на имотите на Доган започна в средата на 2008 г. Депутатите от Комисията за борба срещу корупцията в предишния парламент поискаха да разберат кои са собствениците на т.нар. Боянски сараи, хотела „Каса Домини“ в Рибарица, СПА комплекса „Орфей“ в Девин, парка „Росенец“ до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган. Народните представители се интересуваха с какви пари са придобити те, дали са плащани редовно данъци и други подробности.

Докато шеф на НАП бе Мария Мургина обаче, агенцията на практика отказваше да сътрудничи на парламентарната „Антимафия“.

Наследникът й на поста в приходната агенция Красимир Стефанов изпрати две писма до Народното събрание, от които излязоха много любопитни факти.

Оказва се, че визираните имоти са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, което обаче не им пречи да получават огромни кредити от определени банки.

Повечето от сградите са притежание или са ремонтирани от един и същ обръч фирми, свързани с „Минстрой холдинг“, която бе част от „Мултигруп“ и се ръководи от бившия вицепрезидент на групировката Николай Вълканов.

Холдингът е замесен и в случая „Цанков камък“, тъй като е съсобственик на Института по минно дело, от който Доган е получил рекордния хонорар от 1 млн. евро.

#говорител #Румяна Арнаудова #Ахмед Доган #Доган #имоти #Сараи #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници