Откриха голямо количество контрабандни цигари

Откриха голямо количество контрабандни цигари
Balkanec.bg
A A+ A++ A

300 000 къса контрабандни цигари са открити при съвместна операция, проведена от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и ОДМВР-Добрич. Задържани са двама мъже, срещу тях е образувано досъдебно производство.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР, пише агенция Фокус.

Съвместните действия, с цел противодействие на незаконната миграция и контрабандата, са реализирани от служители на Гранично полицейско управление-Генерал Тошево и Първо районно управление на ОДМВР-Добрич. В хода на операцията, в района на контролно-пропускателен пункт на входа на град Добрич, те спрели за проверка лекотоварен автомобил, с добричка регистрация. В колата пътували двама мъже – жители на Добрич и с. Осиково. В хода на извършените действия, проверяващите открили в пода на товарния отсек на автомобила специално изграден тайник. Оттам служителите иззели общо 300 000 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Откритите цигари и превозното средство са иззети. Двамата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Работата по документирането на случая продължава.

#цигари #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници