Нов поглед върху слънцезащитата

Нов поглед върху слънцезащитата
A A+ A++ A

Все повече хора използват слънцезащитни продукти. Ако и вие сте сред тях, то ви е известно, че успешната слънцезащита има няколко правила, сред които: продукти с по-висок слънцезащитен фактор за по-чувствителна кожа, нанасяне преди излагане на слънце, през няколко часа по време на излагането на слънце и винаги след къпане в басейн или в морето.

Но вече има нови правила, които специалистите препоръчват да спазваме, ако искаме да имаме здрава и красива кожа за по-дълго.

Старо правило: нанасяйте UVA/UVB защитен продукт със SPF 15 половин час преди да излезете.

Ново правило: Слънцезащитният продукт сам по себе си не е достатъчен. Нанасяйте SPF 15 (по възможност и с по-висок фактор) за слънцезащита и антиоксидантен хидратантен крем.

Дерматолозите вече не говорят само за увреждането на кожата от действието на УВ-лъчите. Слънцето генерира свободни радикали, които увреждат колагена и еластина, изграждащи кожата.

На пазара вече има продукти  със слънцезащитен фактор, които имат и антиоксидантно действие, но все още се намират трудно и на висока цена. Добрият избор, който се препоръчва от специалистите, е да използвате дневен хидратантен крем с антиоксидантно действие и след това да прилагате слънцезащитен продукт както обикновено.

Из статия на  Dr Fredric Brandt (дерматолог) за health.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници