Атентат в Диарбекир! Бомба уби трима полицаи (Обновена)

Атентат в Диарбекир! Бомба уби трима полицаи (Обновена)
www.dcnews.ro
A A+ A++ A

Пореден атентат в Диарбекир. Самоделна бомба е била взривена в близост до автомобил, превозващ полицаи. В резултат на взрива са загинали трима служители на реда. Други 9 са били ранени. Състоянието на някои от тях е тежко.

На мястото на инцидента вече са пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ. Лекарите оказват първа помощ на пострадалите, линейките ги извозват към болниците, пише iNews.bg.

Самоделната бомба е избухнала около 15:30 ч. българско време. Устройството е било заложено на пътя предварително, предаде "РИА Новости". Активирано е дистанционно, когато покрай него е преминавал полицейският автомобил.

Инцидентът е станал в района Сур, където се намира местният университет "Диджле". Там в продължение на няколко месеца се проведоха редица антитерористични операции срещу забранената от Анкара Кюрдска работническа партия (ПКК). Засега никой не е поела отговорност за атентата. Подобни инциденти напоследък не са рядкост в района, населен предимно с кюрди. Обикновено властите обвиняват първо тях за подобни нападения срещу служители на реда.

Районът е отцепен от полицията. Униформените издирват нападателите, заложили и активирали бомбата.

Малко по-късно стана ясно, че атакуваният полицейски автомобил е бил брониран. С него са се придвижвали служители на спецчастите на полицията, предаде ТАСС. Мсстните медии съобщават, че всички пострадали вече са настанени в болници.

Според агенция Dogan самоделното взривно устройство е било заложено в близост до строителна площадка до университета. Било е активирано в момента, в който полицейският автомобил се е изравнил с нея. Вероятно терористите са наблюдавали ситуацията и затова в момента униформените ги търсят в района.

#бомба #Диарбекир #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници