Забравям... Дали е Алцхаймер или не?

Забравям... Дали е Алцхаймер или не?
A A+ A++ A

Ако ви се случи да забравите къде сте си сложили очилата веднъж или два пъти, най-вероятно не се касае за деменция. Въпреки че забравянето е основният симптом, той не е достатъчен, за да се говори за болестта. Наистина важните симптоми на болестта са загуба на контрол върху речта, трудности при извършването на някои ежедневни дейности и объркване по отношение на ориентацията за време и място.

Всъщност някои пропуски в паметта ви е по-вероятно да се дължат на дефицит на вит В12. Според едно харвардско проучване, дефицитът на вит В12 може да доведе до поява на симптоми, подобни на тези при Болестта на Алцхаймер. Този витамин можете да си набавяте с храната. Той се съдържа в месото, рибата, млечните продукти и обогатените с него зърнени закуски.

Ако притесненията ви относно забравянето и пропуските ви в паметта продължават, консултирайте се с вашия лекар каква може да бъде причината. Според Rush Alzheimer’s Disease Center в Чикаго, САЩ, хората, които изпитват несигурност, страх или имат депресия, са по-склонни да развият състояния, предхождащи развитието на Болестта на Алцхаймер.

По статия на health.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници