Нинова: 43-тото НС беше пълен провал за България

Нинова: 43-тото НС беше пълен провал за България
Източник: Novinite.bg
A A+ A++ A

"БСП лява България" определи работата на 43-то Народно събрание като провал. Такава оценка даде председателят на парламентарната група и на БСП Корнелия Нинова в последния ден на парламента, предаде БНТ.

Управляващото мнозинство и правителството на Бойко Борисов отчитат успех, реформи и видими резултати, от "БСП лява България" го определяме като провал, две загубени години, които върнаха България назад, посочи Нинова. По думите ѝ най-важна е оценката на хората, а тя е унизително ниска за институцията парламент. Стигнахме до 7 процента, отбеляза Нинова.

Миналата седмица се случи нещо, което в една минута събира всичко за нашата работа, за статуквото и неговото отрицание - една реплика, произнесена от президента Радев, "Остава ви една седмица", посочи Корнелия Нинова. По думите й тази реплика е получила възторжена реакция от множество българи, а от другата страна депутатите от управляващото мнозинство реагирали като обидени и унизени. Това показва високомерие, агресия и съпротива срещу промяната, която народът поиска и си взе, коментира Нинова.

Председателят на БСП отчете, че в 43-ия парламент е имало безпринципни политически съюзи за власт и лична облага, имало реформи, в основата на които са били парите, а не човекът. Тя даде пример с пенсионната реформа, във фокуса на която било да няма дефицит в Националния осигурителен институт. Нямаше едно - нямаше справедливост, посочи Нинова.

Не е справедливо да се возим в лъскави коли, а да няма пари за децата с увреждания, коментира тя. Богатството и бездушието на политическата класа се изправи срещу бедността на народа си и беше наказана, заяви Нинова. 
Лидерът на БСП коментира, че правителството на Борисов е лишило българския народ от национално самочувствие и достойнство и е предало националния интерес със случилото се в ООН, позицията за бежанците, позицията по отношение на Русия. Национален интерес, с една дума - родолюбие, - това е промяната в света, посочи Нинова. По думите й това е отрицание на глобализацията и защита на собствения народ.

От БСП го разбрахме и сложихме началото на промяната с избора на Румен Радев и Илияна Йотова, заяви Нинова. В 44-то НС ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа, декларира тя. Другата централна политика на БСП щели да бъдат доходите, българската индустрия и земеделието, средното образование, което дава професия, и промяна в Закона за училищното и предучилищното образование. 43-то Народно събрание вече е минало, пожелавам на 44-то сили и воля да постигнем такава България, каквато виждаме и за каквато ще работим, завърши речта си Нинова. 

#БСП #Корнелия Нинова #Румен Радев #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници