Карадайъ призова за по-добър междупартиен диалог в следващото НС

Карадайъ призова за по-добър междупартиен диалог в следващото НС
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Нека заложим на диалога, да се научим да говорим помежду си и да работим заедно, да кажем край на противопоставянето. С този призив се обърна към другите партии лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в последното си слово пред 43-ия парламент, пише 24 часа.

Разединението в страната се задълбочава, омразата е по-силна, отчете Карадайъ. И обясни, че с поведението си всяка партия ще очертае възможните варианти за съгласие след изборите. Всички сили трябва да приемем, че има една граница, която не трябва да се прекрачва, хората искят сигурност и стабилност, каза лидерът на ДПС. Повече от всякога е нужно успокояване на обществото и съгласие по важни въпроса, смята Карадайъ.

Народът избира личности и програми и не може непрекъснато да слуша оправдания за провалени политици. Вярвам, че преценката на народа ще е трезва, разумна и мъдра, допълни той. Ако някой продължава да живее с илюзиите за "естествени" партньори и политика анти-, по-добре да преосмисли участието си изобщо в политическия живот, коментира Карадайъ. Всеки трябва да знае, че когато се поема властта, се поема и отговорността. Формулата - И след ГЕРБ потоп, е неприемлива, категоричен бе лидерът на ДПС.

Предстои коалиционно управление, нека седнем на масата и си говорим, обърна се той към останалите партии. И обясни, че критиката не е отричане. Карадайъ И цитира Питагор: Да говориш истината е трудно, да понасяш истината е отговорно.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници