Връщат серийният убиец от Поморие в зоната за доживотници

Връщат серийният убиец от Поморие в зоната за доживотници
Източник: www.ekrana.info
A A+ A++ A

Осъденият за две убийства на млади момичета Черньо Иванов от Поморие ще бъде върнат в зоната със специални мерки за сигурност, в която присъди търпят осъдените доживот. Това е разпоредил днес състав на Бургаския окръжен съд, пише 24 часа.

По-рано през деня извършителят на едни от най-тежките престъпления в Бургаска област през последните 20 години - помориецът Черньо, бе доведен под конвой в съдебната палата. На въпрос дали се жалва от условията в затвора, той отговори с една дума: Абсолютно! Оказа се, че делото днес е свързано с множество нарушения на реда от страна на пандизчията. Преди няколко години той е бил изведен от зоната със спецмерки за сигурност и е имал възможност да търпи присъдата си в условията на общ режим, както затворниците с по-ниски присъди.

След поредица издънки обаче ресорната комисия към бургаския затвор е преценила, че Черньо трябва да се върне в строго охраняваната зона. Помориецът първо бе осъден за изнасилване и убийство за ученичката Ваня М., а след няколко години в затвора си призна и за второ идентично престъпление - той е посегнал и на Илияна С.  Черньо се прочу в това, че в затвора разви таланта си на художник, негови картини с наивистични сюжети бяха подредени в коридора за социални дейности в затвора.

#Черньо Иванов #Поморие #Бургаска област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите