Паси: НДСВ може да промени ситуацията, но само в мощна коалиция

Паси: НДСВ може да промени ситуацията, но само в мощна коалиция
Соломон Паси разкритикува липсата на дългосрочна визия за политиките у нас и популизма, който битува в управлението на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

НДСВ е призвано да промени настоящата ситуация в България, но не самостоятелно, а в мощна коалиция, заяви Соломон Паси на Шестия конгрес на партията.

Паси разкритикува липсата на дългосрочна визия за политиките у нас и популизма, който битува в управлението на страната, предаде БГНЕС.

„България е г-н Никой - свидетел, на това, което се случва в ЕС," продължи бившият външен министър, доразвивайки тезата си, че на латинската дума за свидетел е „тестис", а България настоява да бъде орган в ЕС.

„По подобен начин ние не знаем и какво правим в НАТО," каза още Соломон Паси.

Новината за втория починал мъж, нахапан от бездомни кучета в София, даде повод на Соломон Паси да изтъкне, че проблемът с безстопанствените животни не намира решение заради популизма.

Бившият финансов министър Милен Велчев пък заяви, че има нужда от нови лица и презареждане.

Той призна, че завиждат на движението на Меглена Кунева за растящата му популярност, но тя създава впечатлението, че може да предложи нещо различно, защото е била „извън калния тепих на българската политика".

Милен Велчев каза още, че председателят на НДСВ Христина Христова спасила партията от разпад, но изрази съмнение дали могат да убедят избирателите, ако тя ръководи партията, затова подкрепи кандидатурата на Любка Качакова.

Владимир Каролев в остро изказване също разкритикува досегашното управление на ръководството на НДСВ.

Той репликира на Христина Христова и каза, че при Меглена Кунева не са отишли само службогонци, а "има и такива, за които го боли".

Владимир Каролев разкритикува и коалициите, в които партията влязла по места на последните избори.

#НДСВ #Соломон Паси #Владимир Каролев #Милен Велчев #Любка Качакова #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници