От Москва отрекоха да е искан доклад за психическото здраве на Тръмп

От Москва отрекоха да е искан доклад за психическото здраве на Тръмп
Източник: verola
A A+ A++ A

Москва не е искала съставяне на доклад за психологичното състояние на новия американски президент Доналд Тръмп. Това заяви говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков. „Кремъл не е поръчвал психологически портрет на Тръмп“, каза говорителят, предаде Дарик.

По-рано американската телевизия NBC съобщи, позовавайки се на бившия заместник-министър на външните работи на Русия Андрей Фьодоров, че руски дипломати готвят специално досие за Владимир Путин, съдържащо психологичен портрет на новия американски президент. 

Според Фьодоров документът, в който постоянно се правят допълнения, е съставен в рамките на подготовката за бъдещата среща на руския президент с Тръмп, чиято дата и място все още не са известни.

„В Кремъл се извършва много сериозна подготвителна работа“, заяви бившият дипломат пред телевизионния канал. Според него става въпрос за документ от седем страници, „описващ психологическия портрет на Тръмп“. Това досие „се основава предимно на последните два-три месеца и последните седмици“, каза още Фьодоров, който, по думите си, познава Тръмп от 2000 г.

#Дмитрий Песков #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай