Спортните травми зачестиха покрай Европейското първенство по футбол

Спортните травми зачестиха покрай Европейското първенство по футбол
A A+ A++ A

Мъжете, които обичат спорта, и в частност футбола, са една от най-рисковите групи през този месец. Мачовете са почти всеки ден, вестниците и сайтовете преливат от информация, във въздуха определено мирише на футбол. Дотук нищо лошо.

Дори и да не сте най-големият фен на футбола, ще се изкушите да погледате с приятели. И вероятността да ви хване футболна треска е голяма. Еуфорията, адреналинът, който ви зарежда, след като любим отбор вкара гол, е твърде възможно да ви държи няколко дни. Малко или повече, махмурлук ще има. Може и до спор, и до бой да се стигне, но вероятността е малка. По-опасното би било да решите на следващия ден да „поритате” с приятелите.

Внимание! Колко време е минало от предишния път, когато „ритахте“ с приятели? Колко килограма имате сега в повече? Доколко сте физически подготвени да играете футбол? (Духовно определено сте заредени и това може да ви изиграе лоша шега.)

Докато седите на по бира с приятели и гледате футболистите как тичат по терена, много е лесно да им подвиквате и да давате наставления и коментари. Но когато на светло застанете пред топката, нещата стоят различно, колкото и да не си давате сметка.

Уви, през последната седмица много бащи решиха да „поритат“ с момчетата си, много приятели решиха да си спомнят славните младежки години. Причините – футболната треска. Последствията – навяхвания, изкълчвания, скъсани менискуси и други травми.

Футболът е хубав спорт за тези, които тренират системно и са в добра физическа форма. Неподготвени и нетренирани, вие рискувате да завършите мача си с травма вместо с гол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници