Изследване: Средиземноморската диета понижава риска от рак на гърдата

Изследване: Средиземноморската диета понижава риска от рак на гърдата
pixabay.com
A A+ A++ A

Учени от Университета в Маастрихт са анализирали данните на 6 2000 жени над 20 години. Те са установили, че средиземноморската диета понижава риска от ER - негативен рак на гърдата в постменопаузата с 40%, информира Нова телевизия.

Този вид рак на гърдата по-често води до летален изход в сравнение с останалите, пише „Дейли мейл“.

Средиземноморската диета включва големи количества плодове и зеленчуци, орехи, бобови растения, зърнени храни, умерено количество риба и зехтин. Диетата ограничава хляба, червеното месо и сладките неща, както и алкохола, който сам по себе си засилва риска от рак на гърдата.

Изследователите са установили, че средиземноморската диета защитава участниците от ER-негативен рак, на гърдата в постменопаузата. Такава зависимост не е установена за ER-позитивния рак на млечните жлези.

 
 

#рак на гърдата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници