Бойко Борисов „поздрави“ Станишев за еврозоната

Бойко Борисов „поздрави“ Станишев за еврозоната
При разглеждане на числовите критерии в края на документа от ЕЦБ Бойко Борисов коментира: „Ау, Обединеното кралство колко е назад. Ау, ау!“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов за пореден път предизвика предшественика си Сергей Станишев, като в началото на заседанието на кабинета в сряда с полусериозен тон коментира бъдещото членство на България в еврозоната.

„Един поздрав към Станишев съм направил“, заяви министър-председателят и прочете данни от Европейската централна банка, предаде БТА.

„Тъй като много страхове в българите искаха да насадят. Просто още една мечта на Станишев, която имаше – влизането на България в еврозоната, нашето правителство го изпълни“, каза Борисов и цитира данните за дългосрочния лихвен процент, дефицита и инфлацията.
Преди месец обаче стана ясно, че според ЕЦБ липсват необходимите „юридически условия“ за влизане на България в Еврозоната, включително пълна независимост на Централната банка на страната.

Премиерът обаче отбеляза, че на този етап България няма да влезе в еврозоната.

При разглеждане на числовите критерии в края на документа от ЕЦБ Бойко Борисов коментира: „Ау, Обединеното кралство колко е назад. Ау, ау!“, и допълни: „Прати им го това на Орешарски и Станишев в едно пликче, комплимент“, нареди премиерът.

„Ако бяхме оставили Станишев и Тройната коалиция, щяхме сега да сме с гърците, на същото дередже, че и по-лошо, защото на тях, заради еврозоната, има кой да им помогне. На нас нямаше кой да ни помогне“, каза още премиерът.

#Бойко Борисов #Борисов #премиер на България #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #еврозона #еврозоната #Европейската централна банка #ЕЦБ #данни #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници