"Светофари" за опасните храни
Експерти обсъждат идеята за въвеждането на етикети в зелено, червено и жълто, които да предупреждават за вредни съставки в хранителните продукти, информира Нова телевизия.
Шест световни хранителни компании обявиха, че създават работна група, която да работи по това предложение. Това заяви Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители". Той уточни практика вече е доста масова в Англия и Ирландия.
Още по темата:
- » Ето кои са храните убийци, които консумираме ежедневно
- » Не яжте това! Топ 10 на най-вредните храни в България
- » Порожанов: Няма вредни храни на пазара
Коментирай
Най-четено от
Здраве
Девет от десет човека не знаят, че страдат от хронично бъбречно заболяване
16:30 29.04.2024 | Здраве
Последно от
Здраве