Затворник в Казичене обра три апартамента в София преди да го върнат зад решетките

Затворник в Казичене обра три апартамента в София преди да го върнат зад решетките
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Избягал затворник извърши поредица от кражби и грабежи на територията на столицата преди да бъде заловен, става ясно от съобщение на прокуратурата. Данчо Миронов Стоянов успял да се измъкне от затвора в Казичене на 4 ноември 2016 г., пише Труд.

Няколко месеца по-късно, на 20 март 2017 г., около 14.30 часа, на телефон 112 бил получен сигнал от майка на малолетно момче, за това, че на същата дата, докато играело на площадката до кооперация в ж.к. „Лев Толстой“, към него се приближило непознато лице и след като се представил за „г-н Николов“, му обещал „участие в томбола, с награда велосипеди“, за което поискал от детето да предостави адреса си. Момчето завело непознатото лице до апартамента, след което мъжът го ударил в гърба и ребрата и го заплашил, че „ако не му даде парите ще го пребие“, като отнел от жилището сумата от 600 лв.

Седмица по-късно, на 27 март, баща съобщил във 02 РУ СДВР, че същия ден, непознато лице е склонило малолетния му син да отключи входната врата на жилището им в кв. „Надежда-2“, след което е проникнал в помещението и е отнел оттам златни бижута, часовник и други ценни вещи. На 6 април, е подаден сигнал в 09 РУ СДВР от родител, за това, че на същата дата, около 14.50 часа, докато малолетният му син – П.В. е отключвал входната врата на жилището им в ж.к. „Връбница-2“, е бил изблъскан от непознато лице, което след като е проникнало в апартамента, е отнело оттам златни накити.

По повод всяко едно от описаните по-горе деяния е образувано отделно досъдебно производство, надзорът на разследването по които е осъществяван от Софийска районна прокуратура. В хода на тези наказателни производства (водени за престъпления по чл. 198, ал. 1, както и по чл. 194, ал. 1 НК), са събрани доказателства, че извършител на престъпните деяния е именно лицето Данчо Стоянов.

На 11 април 2017 г. е проведена полицейска операция от служители на СДВР, под ръководството на прокуратурата, в района на ж.к. „Красно село“ в гр. София, букмейкърски пункт на „Еврофутбол“, в хода на която Данчо Стоянов е задържан, като на следващия ден – той е конвоиран обратно в затвора – Казичене, където следва да изтърпи остатъчната си присъда в размер на 4 години и два дни.

Предвид обстоятелството, че Стоянов е многократно осъждан, като описаните по-горе грабежи се явяват извършени от него в условията на опасен рецидив, предстои изпращане на част от досъдебните производства в Софийска Градска прокуратура, която ще продължи работата по осъществяване надзора върху разследването и респективно – прецизиране на правната квалификация на деянията. Софийска районна прокуратура от своя страна продължава разследването за извършено от Стоянов престъпление по чл. 297, ал. 1 НК (по отношение бягството му от затвора), като предстои повдигане обвинение по този текст от НК.

#СДВР #грабежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници