Арестуваха 68 души за злоупотреби с мигранти в Италия

Арестуваха 68 души за злоупотреби с мигранти в Италия
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Мащабна полицейска операция в Италия в ранните часове на деня срещу източването на пари за мигрантите. В операцията са участвали 500 служители на реда. Арестувани са 68 души, много от които принадлежат на клана „Арена” -  част от мощната калабрийска организация „Ндрангета”. Според обвиненията кланът е правил милиони на гърба на мигрантите, предаде NOVA, позовавайки се на БГНЕС.

„Повече от 500 агенти тази нощ арестуваха 68 души, обвинени във връзки с мафията, изнудване, грабителство, незаконно носене на оръжие, измами, злоупотреби в ущърб на държавата и кражби”, съобщи полицията в град Катанзаро. Кланът контролирал ръководството на центъра за прием” в Изола ди Капо Ризуто, където имало близо 1 500 мигранти, а дейността е продължава от десет години.

Полицията арестува Леонардо Сако – ръководител на католическата асоциация „Мизерикордия”, която официално ръководи мигрантския център. 35-годвишният Сако се хвалел с връзките си с влиятелни политици. Местният свещеник Едоардо Скордио също е задържан, съобщават италианските медии.

#Италия #мигранти #измами #източване на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници