Хамстера обвинен за трафик на проститутки

Хамстера обвинен за трафик на проститутки
На Антон Петров (ляво) е повдигнато обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На Антон Петров – Хамстера е повдигнато обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова.

В тази група е участвало и длъжностно лице – Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция „Май Ейджънси", предаде БГНЕС.

Най – вероятно тя е била използвана като параван. В групата, според обвинението, членуват 4 човека, трима за обвиняеми.

Обвиненията са повдигнати от градска прокуратура, а не от специализирана, която разследва организирани престъпни групи, защото досъдебното производство е от 2010 г.

„Това е досъдебно производство, което не е довършено и тъй като законът изрично е предвидил в случай на недовършени досъдебни производства те да се довършват от органите, пред които са висящи, в случая СГП. Затова и ние сме компетентни да продължим ръководството и надзора върху това разследване – да повдигаме и обвинения", обясни Арнаудова.

Срокът на досъдебното производство е удължен, но Арнаудова не посочи колко пъти.

През 2010 г. то е образувано срещу неизвестен извършител. За първи път на 27 юни се повдигат обвинения по него, освен на Хамстера и на Йончев, обвинение е повдигнато и на Цвятко Цветков.

Те са склонявали към проституция жени на територията на България. Групата, според прокуратурата е действала до 25 юни 2012 г.

Обвинението има и свидетели, с които да докаже тезата си. Наблюдаващ прокурор е Милко Момчев – един от двамата, които са и по делото „Октопод".

Тримата задържани са със 72-часова прокурорска мярка, предстои да им се поиска от съда и постоянен арест.

#Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #Софийска градска прокуратура #Румяна Арнаудова #СГП #Мирослав Йончев #Май Ейджънси #България #Милко Момчев #прокурор #Октопод #Цвятко Цветков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници