Убиецът, разчленил 22-годишния Николай, се разкайвал

Убиецът, разчленил 22-годишния Николай, се разкайвал
Освен откраднатите между 1000 и 2000 лв., извършителят е откраднал и пити кашкавал от буса на жертвата, които по-късно е продавал, съобщи още Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Убиецът на 22-годишния Николай Йорданов е направил пълни самопризнания и се разкайва за деянията си, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Трупът на младежа, който изчезна заедно със служебен хладилен бус от столичния квартал „Овча купел" на 14 юни, беше намерен разчленен и обгорен край Враца.

Убиецът – Адриан А. на около 30 г., е роден в Мизия, но живее на квартира в София. В деня, когато изчезна, Николай Йорданов е отишъл в дома на Адриан в жк „Овча купел", където е бил убит и разчленен, поясни министърът.

Два месеца по-рано Адриан оставя автомобила си за продажба в автокъща, като след убийството с откраднати от жертвата пари закупува отново автомобила си.

Независимо от прецизното почистване на дома на Адриян разследващите откриват ДНК материал, който съответстват на профила на Николай Йорданов.

Освен откраднатите между 1000 и 2000 лв., извършителят е откраднал и пити кашкавал от буса на жертвата, които по-късно е продавал.

Оръжието на убийството – нож, е бил изхвърлен в река Дунав, заедно с торба с личните документи на 22-годишния младеж.

„Николай Йорданов е водил съвсем нормален живот, имал е коректни отношения със своя работодател, семейството и приятелката си. Момчето се ползваше с много голям авторитет и доверие сред кръга на своите приятели и приближени," допълни министърът.

„Нашето мнение е, че става дума за планирано престъпление," поясни Неделчо Стойчев, началник на Института по психология към МВР.

Според психолога Николай Йорданов е нискорискова жертва.

За профила на извършителя Неделчо Стойчев коментира, че той е аутсайдер, „тотално изпаднал", безработен от около една година, също и със семейни проблеми, свързани с липсата на пари.

Основният мотив на престъплението, по който работят разследващите, е финансова подбуда.

#Николай Йорданов #убийство #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници