Четирима в ареста за взрива в Сандански

Четирима в ареста за взрива в Сандански
Бомбата пред клуба на „Евророма" в Сандански избухна рано сутринта на 29 юни и разкъса 59-годишния Малин Илиев, който чакал свои колеги за работа пред офиса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима души, заподозрени по случая с взрива пред клуб на „Евророма" в Сандански, са задържани за 72 часа, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На арестуваните са взети проби и натривки, които показват съответствие с химическото съдържание на бомбата.

Вътрешният министър посочи, че химическият анализ на бомбата е еднакъв с друго взривно устройство, избухнало в ромска махала около Великден.

„За деянието няма политически елемент, само хулигански подбуди," категоричен е Цветан Цветанов.

Бомбата пред клуба на „Евророма" в Сандански избухна рано сутринта на 29 юни и разкъса 59-годишния Малин Илиев, който чакал свои колеги за работа пред офиса.

Мъжете са от частната строителна бригада на Тони Ангелов, местният лидер на „Евророма". В злополучната сутрин обаче началникът им се успал и се наложило да го изчакат.

Докато го чакали, Малин Илиев забелязал пред входната врата светлозелена модерна мъжка чантичка за мобилен телефон. Отишъл да я види отблизо, но щом я вдигнал, тя избухнала.

Взривната вълна изхвърлила мъжа на няколко метра. Колегите му веднага позвънили на телефон 112, но линейката дошла след половин час, едва след като на мястото на инцидента пристигнали три патрулки и пожарна кола.

#Сандански #взрив #„Евророма" #Малин Илиев #Тони Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници