Живко Мартинов е извън парламента

Живко Мартинов е извън парламента
източник:facebook
A A+ A++ A

Народното събрание прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Това стана, след като Мартинов се принуди сам да се откаже от депутатското си място заради скандала "Суджекгейт”. За оставката му гласуваха 170 депутати, трима бяха против, а 7 се въздържаха, предаде бТВ.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Цацаров обяви, че той е злоупотребявал с името на премиера Бойко Борисов и е упражнявал натиск върху бизнесмени и органи на държавната власт в Добрич.

Използвайки името на Борисов, депутатът се е сдобил и с 4 тона суджук, като "нито един судужк не е стигнал до министър-председателя", уточни Цацаров.

След скандалната изява на неговия депутат, Борисов поиска смяна на цялото ръководство на ГЕРБ в Добрич. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов обяви вчера, че Мартинов се отказва от депутатското си място, за да не пречи на разследването, но най-вече, за да "не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов". Цветанов благодари на Мартинов, че сам е подал оставка.

#ГЕБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници