Георги Гергов остава мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Георги Гергов остава мажоритарен собственик на Пловдивския панаир
През юли 2011 г. Пловдивският апелативен съд върна контрола върху Международния панаир на бизнесменът Георги Гергов от БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Георги Гергов остава мажоритарен собственик на Пловдивския панаир, след като Върховният касационен съд не допусна делото за Панаира до касационно разглеждане.

Така магистратите оставиха в сила сегашното разпределение на капитала на Международен панаир Пловдив, в което мажоритарен собственик е Георги Гергов, предаде БГНЕС.

През юли 2011 г. Пловдивският апелативен съд върна контрола върху Международния панаир на бизнесменът Георги Гергов от БСП, като отмени част от решението на по-долната инстанция.

Окръжният съд беше обявил за нищожно решение от преди повече от 5 години за увеличение на капитала на панаира, което доведе до падане на държавното участие в панаира под 50%.

Докато държавата оспорваше мажоритарната му собственост в съдебното дело, през юни стана ясно, че Георги Гергов е заложил всички активи на Пловдивския панаир в своя полза.

„При преценката относно твърдяната от ищеца нищожност на решенията за процесните две увеличения на капитала на фирма (впоследствие АД) решаващият състав е провел необходимото разграничение между нищожността и незаконосъобразността, като пороци на решенията на дружествените органи, в пълно съответствие с указанията, дадени в Тълкувателното решение, като е съобразил разясненията относно правните последици от наличието на всеки от двата порока и относно исковете, чрез които същите могат да бъдат преодоляни," мотивира се съдът.

#Георги Гергов #Пловдивски панаир #Международен панаир Пловдив #Върховен касационен съд #ВКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници