Новото правителство на Гърция получи вот на доверие

Новото правителство на Гърция получи вот на доверие
Ширококоалиционният кабинет на консерватора Самарас бе съставен след предсрочните парламентарни избори на 17 юни. Снимка: grreporter.info
A A+ A++ A

Новото гръцко правителство на премиера Андонис Самарас получи вот на доверие в парламента.

Правителството бе подкрепено от всички 179 депутати от трите партии от управляващата коалиция - десноцентристката „Нова демокрация“ на премиера, социалистическото движение ПАСОК и умерената Демократична левица, предаде БНР.

Останалите техни 121 колеги от 300-членния парламент - предимно от крайнолеви и десни формации - очаквано гласуваха против кабинета.

Ширококоалиционният кабинет на консерватора Самарас бе съставен след предсрочните парламентарни избори на 17 юни.

Задължителните стъпки са приватизацията и съживяването на икономиката. Кабинетът получи вот на доверие само часове преди среща в понеделник в Брюксел на министрите на финансите на страните от Еврогрупата, чийто дневен ред включва именно обстановката в Гърция.

Самарас пое ангажимент да продължи реформите, наложени от международните кредитори на Гърция в замяна на втория спасителен план за страната.

Тези мерки бяха одобрени от гръцкия парламент през февруари, но изпълнението им бе забавено заради трите месеца на предизборни кампании.

Правителството на Самарас ще поиска от Европейския съюз и Международния валутен фонд да удължат предвидения срок от две години, като по този начин вярва, че ще бъде избегнато задълбочаване на икономическата криза.

#Гърция #правителство #вот на доверие #Андонис Самарас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници