Nokia обещава скоро да видим телефони Lumia PureView

Nokia обещава скоро да видим телефони Lumia PureView
A A+ A++ A

Технологията PureView, която Nokia демонстрира в началото на годината и добави в последния си смартфон със Symbian, много скоро ще се появи и при устройствата с Windows Phone от серията Lumia. Това е потвърдил Ричард Керис, който е вицепрезидент по връзките с автори на софтуер в Nokia. Засега не е ясно кога ще стане това, но смятаме, че е почти сигурно, че това ще се случи с премиерата на Windows Phone 8 през есента. Nokia 808 PureView с 41МР сензор вече успя да докаже, че е най-добрият камерафон, който можете да намерите на пазара, но много потребители очакват да видят технологията комбинирана с друга операционна система.

На няколко пъти вече Nokia подсказа, че работи по добавянето на PureView в телефоните си с WP, а с излизането на версия 8 ще има по-голяма свобода по отношение на достъпа до възможностите на камерата. Не очакваме обаче да видим отново 41МР сензор, защото той ще повлияе и на размерите на устройството. Керис, който преди да се присъедини към Nokia е работил в Apple, LucasFilm и HP (по webOS), заявява и че не след дълго телефоните Lumia ще достигнат и до потребителите на американските оператори Verizon и Sprint, а не само до тези на AT&T и T-Mobile.

От думите му разбираме и че през миналата година компанията е подала повече заявления за патенти от всяка предишна година и вече има над 30 000 патента, от които 10 000 са активни. Патентното портфолио носи почти по милиард долара годишно на компанията. Керис смята, че Nokia ще успее да се измъкне от затрудненото положение в момента със задаващите се през есента нови продукти. Според него през следващата пролет потребителите ще се надпреварват, за да си купят от новите телефони на Nokia.

http://www.neowin.net/news/interview-nokias-richard-kerris-on-windows-phone-8-verizon-and-so-much-more

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници