В Сингапур откриха първия високотехнологичен терминал

В Сингапур откриха първия високотехнологичен терминал
A A+ A++ A

Летището "Чанги" в Сингапур откри във вторник свръхмодерен терминал с абсолютноавтоматична система за чекиране, включваща лицево разпознаване и с компютъризирани пунктове за багаж. Иновациите обаче не бяха посрещнати с отворени обятия от всички пътници, информира ДАРИК. 
 
Терминал 4, изграден за феноменалните 723 млн. долара, предвижда годишен пътникопоток от средно 16 млн. души и е създаден с цел да се справи с драстичното увеличение на броя пътуващи, които преминават през един от най-големите азиатски туристически центрове. Той е оборудван с нова технология, която реално ще елиминира необходимостта от постоянна комуникация със служителите по време на чекирането икачването на борда на самолета и по този начин ще спести време на бързащите.
 

Още в първия ден на откриването си Терминал 4 посрещна повече от 100 пътника, готови да отлетят към Хонг Конг. Но не за всички високотехнологичната процедура бе улесняваща и в крайна сметка те бяха принудени да използват услугите на наземния персонал на летището.
 
"Мисля, че ще отнеме доста време, докато хората и системите свикнат едни с други", коментира за АФП Ло Кей Линг, който направи два неуспешни опита да се самообслужи преди да се отправи към обслужващия персонал за помощ.

На гейтовете няколко пътници също срещнаха проблеми с качването на борда на самолета си, тъй като изпитаха затруднения с технологията за лицево разпознаване.

#Сингапур #терминал #чекиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници