Карадайъ: Отстояването на демокрацията е по-важно от европредседателството

Карадайъ: Отстояването на демокрацията е по-важно от европредседателството
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в ефира на Дарик, че има готовност да участва в политически диспут в премиера Бойко Борисов за политическите процеси, които се развиват в страната в последните месеци и години. В обзорното предаване „Годината“ председателят на Движението беше категоричен, че вот на недоверие към кабинетът „Борисов 3“ ще има и той ще бъде внесен на 17 януари.


„Вотът на недоверие е политически инструмент. Нещо повече, живот има и след европредсдетелството ни, то е само шест месеца. От тази гледна точка отстояването на демокрацията и държавността е много по-важна тема, отколкото шестмесечното председателство. Друг е въпросът, че самите ние даваме своя принос за европредседателството, активно участваме в този процес и там виждаме отстъпление от страна на властимащите“, каза лидерът на ДПС по повод призивите на премиера за проява на разум относно вота на недоверие.


„По повод изявленията на господин Борисов бих го призовал на политически, а не на популистически диспут за политическите процеси, които се развиват в страната от последните шест месеца, от последните две години и половина, от последните осем години и половина, от последните 27 години, така че той да си избере периода. Аз имам готовност да участвам в политически диспут“, каза Карадайъ.


На въпрос дали от Движението биха се отказали от подкрепа на вот на недоверие през януари в началото на българското европредседателство, Карадайъ отговори „Ние сме тези, които отстояват демокрацията или държавността в нашата родина. Хора, които с всичките си действия ерозират демокрацията, европейските ценности, държавността в нашата страна, те от тази гледна точка да търсят някаква форма на алиби за тяхното грешно политическо поведение, не съм съгласен“, категоричен е лидерът на ДПС.

#ДПС #Мустафа Карадайъ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници