Коритото на Перловската река се превръща в плаж с 50 тона пясък

Коритото на Перловската река се превръща в плаж с 50 тона пясък
Във второто издание на фестивала Urban creatures и тази година ще вземат участие едни от най-добрите български графити артисти – Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140 ideas, Esteo, Goat, Trash lovers. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Второто поредно издание на фестивала за графити и градско изкуство Urban Creatures ще се проведе на 14 и 15 юли в коритото на Перловската река до стадион „Герена", съобщиха организаторите.

Коритото на Перловската река ще се преобрази в своеобразен плаж с 50 тона пясък, чадъри и шезлонги.

Плажът е поредния „удар" на DZP crew след 4-ти км, бул. „България" и пункта за вторични суровини на ул. „Шишман".

Така всички присъстващи ще могат да се докоснат до автентичното улично изкуство и едновременно с това да се насладят на необичайното преживяване по джапанки и хавлиени кърпи.

Фестивалът Urban Creatures е организиран от Фондация за градско изскуство със съдействието на Столична община район Подуяне и има за цел да популяризира най-талантливите улични артисти в България.

„Стремежът на общината е да покаже, че цял квартал може да се превърне в сцена за нови и интересни културни събития. Работим по още няколко проекта заедно с Фондация за градско изкуство, които имат за цел да трансформират район Подуяне в „столица на градското изкуство," споделя кмета на район Подуяне Ева Митова.

Във фестивала Urban creatures и тази година ще вземат участие едни от най-добрите български графити артисти – Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140 ideas, Esteo, Goat, Trash lovers.

Ще участва и легендaтa на графити и рап сцената – Ndoe, както и набиращите скорост DZP crew.

Организаторите също така са отправили предизвикателство и към художници като Борис Праматаров, Деян Янев, Искра Благоева, както и скулптора Живко Минев, които ще дойдат да експериментират в реката.

#Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници