Басистът на „Меноуор" помага на Фандъкова за осиновяване на кучета

Басистът на „Меноуор" помага на Фандъкова за осиновяване на кучета
Музикантът се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата посетиха приюта за бездомни кучета край кв. „Сеславци". Снимка: „Дарик“
A A+ A++ A

Басистът на метал бандата „Меноуор" Джоуи Ди Майо подкрепи кампанията на Столичната община за осиновяване на изоставените кучета.

Музикантът се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата посетиха приюта за бездомни кучета край кв. „Сеславци", предаде БТА.

„По цял свят има бездомни кучета, но е важно, че вие като кмет вземате мерки за справяне с проблема," посочи Джоуи Ди Майо.

Той допълни, че има куче, което макар и с тегло от 65 килограма се мисли за пудел. По думите му бездомни кучета са си осиновили част от екипа на „Ню Бояна филм".

От 1 юли стартира и национален регистър за домашните любимци. Целта е да се реши проблемът с бездомните кучета. С помощта на регистъра всяко куче, намерено на улицата ще може да се идентифицира, за да се установи кой е собственикът му.

Кметът Фандъкова посочи, че кампанията на Столична община е насочена към реалното осиновяване на животни, а не вземането им от приюта и пускането им отново на улицата.

„Осиновените кучета са с поставен чип, обезпаразитени и кастрирани - за тях не се дължи такса," обясни тя и посочи, че в началото на следващата седмица ще е известен строителят на новия приют за бездомни кучета, който ще е с капацитет 1000 животни.

От началото на 2012 г. в София има два смъртни случаи след нахапване от бездомните кучета - през април на проф. Ботьо Тачков в „Малинова долина" и през юни на Христо Панков в „Редута".

#Йорданка Фандъкова #Столична община #бездомни кучета #Сеславци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници