Дончева: Ако спрат сделката за ЧЕЗ, ще има скандал между Борисов, Пеевски и Доган

Дончева: Ако спрат сделката за ЧЕЗ, ще има скандал между Борисов, Пеевски и Доган
A A+ A++ A

Сделката за продажбата на ЧЕЗ е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна. Ако все пак се случи, това ще предизвика скандал между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева по България он ер. По думите й тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов.  

Сделката с продажбата на ЧЕЗ, от която зависи енергийното бъдеще на близо 3 млн. души в Западна България, продължава да увлича целия държавен ресурс - политически, икономически, и обществен. Тя е едно голямо безобразие, извършено от хора, които овладяха държавата в много голяма степен. Обществото все още няма представа в каква степен е сложена ръка върху някои процеси. Тези хора не считат за нужно да се съобразяват с общественото мнение", категорична бе Дончева 

Лидерът на "Движение 21" е на мнение, че няма как Гинка от Пазарджик или Стамболийски да притежава едно такова огромно дружество като ЧЕЗ. "След 10 ноември в България имаше режим на тока. Назначаването на невежи хора в управлението на толкова важни за обществото и националната сигурност компании винаги е свързано с проблеми в бъдеще, подчерта Дончева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници