Унгарският спектакъл „The Station” на сцената на НДК

Унгарският спектакъл „The Station” на сцената на НДК
A A+ A++ A

Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство, което чака на гарата. Това обещава спектакълът „The station“, част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, който можете да гледате на 13 март (вторник) от 19:30 часа.

Хореограф на спектакъла е Ференц Фехер, който работи основно в жанровете съвременен танц, танцов театър или physical theatre. Той е един от най-интересните и своеобразни унгарски хореографи и изпълнители. След дългогодишна кариера като изпълнител през 2007 г. Ференц започва да прави собствени хореографии, които ползват различни техники и естетики от танцовия театър, съвременния танц, бойните изкуства, хип-хоп, свободен стил танц и други. Критици определят хореографиите му като „анимирани от някаква мистериозна сила – изумително органична и в същото време механична“.

Като част от гостуването на унгарските артисти, ще се проведе и уъркшоп, воден от Фехер. В своята движенческа практика Ференц Фехер използва личния си движенчески речник, който развива през годините. Стилът му комбинира физически танц и анималистични движения. Ателието е фокусирано върху развиване на движенческите практики на професионалните танцьори. Участниците ще бъдат провокирани да ползват въображението си заедно с физическото тяло за генерирането на нови движенчески идеи и постигането на синхронизирано общо движение на целия ансамбъл от изпълнители.

Уъркшопът е насочен към професионалисти и учащи в сферата на сценичните изпълнителски изкуства и ще бъде воден на английски език. Участието е без такса и с предварително записване с кратка автобиография изпратена на dnk@ndk.bg.

Билети за спектакъла „The station“ можете да закупите от касите на Билетен център и на място в ДНК час преди началото. Резервации могат да бъдат направени на ndk.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници