БСП сезира прокуратурата заради изборите в село Галиче

БСП сезира прокуратурата заради изборите в село Галиче
A A+ A++ A

БСП сезира прокуратурата заради вчерашните избори в село Галиче. Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев оповести нарушения на Изборния кодекс, които са се случили там. По думите му замесени са депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев и баща му Георги Кръстев.
 
„В с. Галиче бащата на депутат от ГЕРБ е председател на секционна избирателна комисия. Въпросният човек решава, че към 17:30 ч. изборният процес е приключил. Отварят урната, преброяват бюлетините и записват гласовете. В протокола за час на приключване на изборния ден се записва 20:00 ч., а за час на приключване на попълване на протокол - 20:15 ч. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс“, каза Добрев.
 
По думите му резултатите от изборите там показват, че от 52 гласа има 4 невалидни бюлетини, 44 гласа са за ГЕРБ, един за патриотите и 3 за БСП.
 
„Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят и печелят избори 10 години, но вече с иновативни политики. Те се тестват първо в изборния процес. Това е една подвижна секция, в която едни хора обикалят други хора уж с основанието да упражнят по-лесно правото си на глас“, коментира Добрев.

За сравнение той посочи, че в областен град като Силистра чрез подвижна избирателна секция гласуват между 12 и 20 души.

„Вчера за пореден път имаме нагъл и арогантен случай на газене на изборните правила. Схемата "мама, татко и аз", която се вихри на национално ниво, вече започва да работи и на изборно ниво по малките населени места“, коментира още Добрев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници