Владимир Путин е на работно посещение в Австрия

Владимир Путин е на работно посещение в Австрия
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин ще направи днес работно посещение в Австрия. Очаква се да бъдат обсъдени двустранните отношения. Предвидена е и среща с представители на бизнеса на двете страни.

В навечерието на посещението на руския президент Владимир Путин австрийската телевизия излъчи обширно интервю с него. То бе определено като голям жест към Австрия, тъй като руският президент отказва подобни изяви и разговаря с журналисти в много редки случаи.

Кремъл е поставил условие интервюто да не се прави от телевизионен кореспондент в Москва, а от журналист от Виена. Друго условие било минимум 15 минути от разговора да се излъчат в най-гледаното телевизионно време. Въпросите не са били уговаряни предварително, но пресслужбата на президента е била информирана за темите. Симултанният превод е бил поверен на преводачи на Кремъл.

В хода на разговора, излъчен вчера вечерта, са били засегнати актуални международни теми. Не се стремим да разцепим Европейския съюз, казва Путин. И подчертава, че тъкмо напротив Русия има интерес от единен и процъфтяващ Съюз, защото той е главен икономически партньор на Москва. 

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници