Публикувано във факти.бг: Изпращат загиналите летци с военни почести

Публикувано във факти.бг: Изпращат загиналите летци с военни почести
A A+ A++ A

Загиналите летци от авиобаза Крумово – майорите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, ще бъдат изпратени днес с пълен военен церемониал. Поклонението пред тленните останки на пилотите ще бъде на Централните гробища в Пловдив. Двамата летци ще бъда погребани един до друг. Пантилеев и Неделчев загинаха в понеделник при катастрофа на хеликоптер на територията на авиобазата. Причините за тежкия инцидент се разследват, а резултати се очакват в рамките на месец.

Очаква се на траурната церемония по изпращането на двамата пилоти да присъстват стотици бивши и настоящи летци от всички български авиобази, колеги и приятели на двамата пилоти.

Да почетат паметта на загиналите при инцидента с военния вертолет Ми-17 летци на Централните пловдивски гробища се очаква да дойдат министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководният състав на ВВС и на щаба на Българската армия.

10 пъти по-малко от стандартите на НАТО са били летателните часове на загиналите пилоти.

Капитан Пламен Пантилеев е бил командир на авиационно звено във военното формирование в авоибаза Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1994 г. със специалност „летец-пилот“ за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца.

Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на същата авиобаза. Във Въоръжените сили служи от 1997 г. Роден е на 31 януари 1973 г. в Елхово. Завършил е ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1997 г. със специалност „летец – пилот“ на вертолет. Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е многократно със служебна благодарност. Женен с две деца.

Траурната церемония ще започне в 10 часа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници