Манолова: Да противопоставяш хората с увреждания е низко

Манолова: Да противопоставяш хората с увреждания е низко
A A+ A++ A

 

Да се възползваш от нещастието на хората с увреждания и да ги противопоставяш е низко. Проблемите им са еднакви и те нямат противоречиви интереси. Никой не иска да вземе парите на другия. Toва коментира омбудсманът Мая Манолова в ефира на "Нова телевизия".

"Те имат солидарност помежду си, а Законът за личната помощ беше първата стъпка", добави тя и подчерта, че там е сърцевината, от която да се види дали властта иска да прави реформа. "Но законът беше преписан от стария и това беше признато от самия министър. След като седнахме на една маса, се оказа, че имат еднакви проблеми и искания и искат еднакви решения", смята още омбудсманът. Тя акцентира, че трябва да има комплексна оценка и тя да се направи на едно място и в това решение да има ясни указания.

"Тези решения имат задължителен характер. След това е въпросът с помощните средства - от една част с парите се злоупотребява от доставчици на такива средства", каза тя. Според Манолова решението е институцията да дава средствата и след това да има и финансовата подкрепа. Тя призова властта да прояви смелост за реформа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници