Лондон иска помощ от Германия и Франция за Брекзит

Лондон иска помощ от Германия и Франция за Брекзит
A A+ A++ A

Министърът на външните работи на Великобритания Джеръми Хънт призова Германия и Франция да убедят Еврокомисията в необходимостта да се придържа към прагматичен подход към преговорите за Брекзит. В противен случай има голяма вероятност Лондон и Брюксел да не сключат споразумение за условията за напускането на Великобритания, каза Хънт пред в. „Ивнинг стандарт“.


Джеръми Хънт, външен министър на Великобритания: Франция и Германия трябва решително да заявят на Европейската комисия, че трябва да се договорим за прагматичен и благоразумен изход от преговорите, който ще защити хората и от двете страни на Ламанша, защото след всяко работно място, изгубено във Великобритания, ще последва загуба на работни места в Европа, ако Брекзит не протече така, както трябва.
По думите на шефа на Форин офис „вероятността от излизане без сделка нараства с всеки изминат ден, докато не видим промени в подхода от страна на Еврокомисията“. Тази институция „се придържа към мнението, че на нея ѝ е необходимо да изчака известно време и Великобритания да се съгласи“. „Това е просто дълбоко неразбиране за нас като страна“, констатира министърът.

Джеръми Хънт, външен министър на Великобритания: Съществува реален шанс за оттегляне от споразумението без сделка. Всички вярват, че „не, не, не – това никога няма да се случи“. Всъщност това може да се случи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници