Путин: НАТО идва все по-близо до руските граници

Путин: НАТО идва все по-близо до руските граници
Кремъл
A A+ A++ A

Руският президент обяви, че Москва трябва да реагира на натовското присъствие близо до границите на страната. На среща в Сочи с финландския си колега Владимир Путин подчерта, че Русия е готова да обсъди с партньорите си от НАТО правила за полетите на военната авиация, но от Алиаса отказвали, предаде БНТ.

„Ние не изпращаме военните си контингенти на места, далеч от нашите граници, към натовски страни. А военната инфраструктура на НАТО се премества все по-близо до нашите граници. Разбира се, трябва да следим какво се случва там и да засилим нашата инфраструктура. Трябва да реагираме на това, че в непосредствена близост близо до нашите граници се появявят елементи на американската система за противоракетна отбрана“, отбелязва руският президент.

От НАТО по-късно коментираха, че действията на Алианса са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международните му ангажименти. Говорителката на организацията уточни, че сигурността на полетите в Балтийския район е обсъждана на Съвета НАТО - Русия.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници