САЩ ще продават повече оръжия на Украйна

САЩ ще продават повече оръжия на Украйна
МВР
A A+ A++ A

 

В екслузивно интервю за вестник „Гардиън“ бившият посланик на Съединените щати в НАТО Кърт Волкър, а сега специален пратеник в Украйна заявява, че Вашингтон е готов да увеличи продажбата на оръжия в Украйна за военноморските и военновъздушните сили на страната, за да се защитят от източните сепаратисти, подкрепяни от Русия, предаде БГНЕС.

Кърт Волкър заявява, че все още има голяма пропаст между Съдинените щати и Русия по въпроса как да бъдат разположени умиротворителните сили на ООН, за да се сложи край на 4-годишната война и прогнозира, че Владимир Путин ще изчака до президентските и парламентарни избори в Украйна догодина преди да преосмисли позицията си в преговорите. Волкър обаче твърди, че този път времето не е на страната на Путин. Той изтъква, че прозападните и антируските чувства в Украйна се засилват с всеки изминал месец. И допълва, че администрацията на Доналд Тръмп е напълно готова да напарви следваща крачка като снабди украинската армия с много по-модерни оръжия, отколкото вече доставените противотанкови ракети през април.

„Всяка седмица загиват войници, защитавайки собствената си страна и е съвсем естествено Украйна да подсилва армията си, да търси помощ и други страни да й я предоставят“, посочва Волкър. 

„Гардиън" припомня, че през май американският конгрес е одобрил 250 милиона долара военна помощ за Украйна през 2019 година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници