Сиренето намалява риска от диабет
Рискът от развитие на диабет тип 2 е по-малък с 12%, ако обичате сирене, откриха учени.
Вероятността от развитие на захарен диабет е по-голяма, ако страдате от излишни килограми. Въпреки че сиренето е богато на наситени мазнини, то е полезно за организма и предпазва от диабет.
Всички знаят, че мазната храна е вредна, но малцина познават ролята на млечните продукти като мляко, масло, сирене и кисело мляко в превенцията на различни заболявания.
Диабет тип 2 се появява, когато тялото не произвежда достатъчно инсулин, за да функционира нормално.
Болестта може да бъде предотвратена, ако спазвате здравословна диета, контролираща нивата на кръвната захар.
Коментирай
Най-четено от
Здраве
Последно от
Здраве