Едва 30% от французите одобряват Макрон

Едва 30% от французите одобряват Макрон
A A+ A++ A

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското равнище, откакто той встъпи в длъжност през май 2017 г. За един месец рейтингът му спада с още 10%. Така одобрение за държавния си глава изразяват едва 31% от французите. Това показва ново социологическо проучване, проведено от Ифоп в края на август, съобщи БГНЕС.

Тенденцията на спад в рейтинга на най-младия френски президент трайно под 40% се потвърждава и от други изследвания на обществените нагласи.

Популярността на Макрон в момента е по-ниска от тази на неговия предшественик Франсоа Оланд, който за същия период на своето управление се радваше на подкрепата на 32% от избирателите.

Настоящото допитване на Ифоп показва, че само 32% от французите смятат, че Макрон "провежда правилната икономическа политика", в същото време на противоположното мнение са 68% от запитаните. Едва 22% вярват, че президентът е близък и се интересува от техните проблеми.

Спада и подкрепата за френското правителство. Премиерът Едуар Филип също губи одобрението на избирателите, но запазва по-голяма подкрепа от държавния глава - 35%.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници