Протестиращите постигнаха договореност със СО

Протестиращите постигнаха договореност със СО
A A+ A++ A

6200 деца чакат за място в яслите, а над 2000 деца за детска градина в столицата. Тези факти бяха изнесени на днешния протест на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система пред сградата на Столична община на „Московска“ 33.

Стана ясно, че има създадена вече работна група към СО, която работи от 5 септември, каза председателя на Инициативния комитет В. Николов. Той обясни, че местната власт е признала за проблема с недостига на места в детските ясли и градини и действително има нужда от строежа на нови забавачки.

На днешното недоволство пред Столична община присъства и общински съветник Венци Мицов от „Глас Народен“, който е член на образователната комисия в СОС, видя Столица.bg.

„Удовлетворени сме от разговорите, но единственото недоволство е заради отказа за кадрови промени. Ние искахме смяната на директора на Дирекция „Образование“ Мария Минчева и на Ирена Николова – главен експерт в Дирекцията“, защото при подадените сигнали, наистина бяха установени нарушения. Протоколите са достъпни, но има само препоръки и няма наказания“ каза В. Николов.


Според него от 15 септември пак ще има неправомерно приети деца. Инициативния комитет настоя за въвеждане на електронна система за прием и на децата в детските градини.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници