Валентина Василева, ЕНП: Заради един протест, се отрекоха от 2 милиона сънародници

Валентина Василева, ЕНП: Заради един протест, се отрекоха от 2 милиона сънародници
A A+ A++ A

След като изцапахме и омерзихме всички национални символи, всички национални герои и всички светли и красиви думи, дойде ред и на сънародниците ни в чужбина. То, друго не остана. Едни искат да ги яхнат под общ знаменател, но по-срамното е за тези, които с лека ръка се отрекоха от тях. Два дни чета постовете в социалните мрежи и се дивя. Голямо мълчание беше, докато дойде 16 септември да видим какво ще стане. Сигурно, ако бяха дошли въпросните 34 хиляди човека, то щеше да настане шок и ужас, че май идва промяна, която сякаш не е удобна за нас. Революцията ще вземе да излезе от фейса и ще вземе да се материализира. О, ужас!

Но вече сме спокойни. Няма такава опасност! Всичко е под контрол! Можем да продължим да мразим системата и Борисов на две-три ракии във фейса. Освен малцинствата, робството, Москва, Вашингтон и Брюксел се сдобихме с още един враг и виновник за положението на страната - българите в чужбина. Ура! Оправдани сме! Те, тяхната кожа ни оставиха, оставиха си родителите и близките, и само идват да си оправят зъбите тук на дентален туризъм, и да оставят някой лев. Предатели!

И сега олекна ли Ви, скъпи мислители, анализатори и фейсбук активисти? На мен пък ми натежа и ме досрамя от Вас! Особено от тези, които са с претенции да бъдете високо интелигентни, разбиращи и изразяващи общественото мнение.

Заради един протест, независимо какъв, Вие сложихте под общ знаменател 2 милиона сънародници! Повечето от тях избягали от хунтата на Борисов и олигархичната системата, която Вие търпите и даже бихте оправдали, ако сте едно късче от нея, разбира се, срещу парче хляб.

Продължете да търпите и да се съгласявате, да я поддържате с Вашето бездействие и да си търсите врагове. Продължете да се присмивате на всеки, който тръгва срещу тази система и да го обявявате за глупак, но пък да го питате дали по избори няма да раздаде нещо. Продължете да се радвате на боя между ГЕРБ и БСП, и да не виждате алтернатива. Нормално е! Промяна може да има само,             ако повечето я пожелаем. Засега е по-лесно да продължим да виждаме врагове и да чакаме бананът да падне. Освен, че мразим всички чужди, се разбра, че собствената си кръв не понасяме, но пък гордо цитираме Дякона и обичаме България, особено силно по празници и банкети. Клета Майка България!

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници