Сирийските бунтовници плениха 100 войници на Асад

Сирийските бунтовници плениха 100 войници на Асад
На снимката: сирийски бунтовници по време на сблъсъци с редовната армия на режима в гр. Алепо, на 26 юли 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската опозиция съобщи вечерта в петък, че е пленила 100 военнослужещи на режима на президента Башар ал-Асад по време на сраженията в северния град Алепо.

Това се твърди във видео материал, разпространявано от сирийски активисти, предава АФП, цитирана от „Фокус".

Видеото показва десетки мъже в цивилни дрехи, разположени в двор, и е снимано от човек, описващ себе си като член на Свободната сирийска армия.

Повечето заявяват, че са военнослужещи в правителствената армия или членове на подкрепящи режима въоръжени групировки. Те също така признават, че са били пленени в Алепо. Пленниците са наобиколени от въоръжени мъже.

"Аз съм полковник Мохамад Рашил ел Мхеймед... арестуван бях на входа на Алепо, когато се връщах от Рака", заявява един от тях. "Аз съм капитан Фуад ел Хош от командването на полицията в Алепо, квартал Шаар Арестуваха ме, когато излизах от полицейския участък", разказва друг, цитиран от АФП и БГНЕС.

Член на въоръжените милиции Шабих признава, че е убил един демонстрант. "Ето каква е съдбата на всички, които са на страната на режима, те ще попаднат в ръцете на ССА" предупреждава лицето, направило видеозаписа.

Сирия е в състояние на гражданска война, след като през март 2011 г. започнаха безредици и протести срещу режима на президента Башар ал-Асад като част от т.нар. Арабска пролет.

#Арабска пролет #сирийската опозиция #президент на Сирия #гражданска война #Башар ал-Асад #Сирия #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници