Вълна от мигранти тръгна от Хондурас към САЩ

Вълна от мигранти тръгна от Хондурас към САЩ
Pixabay
A A+ A++ A

Нов керван мигранти потегли от Централна Америка към САЩ. Колоните от хора се превърнаха във водеща тема в навечерието на изборите. Движението на мигрантите се следи от всички големи медии в Щатите, а политиците говорят за него на всеки предизборен митинг.

Новият керван потегли от Хондурас, предаде Нова ТВ. Имено там миналия месец се формира най-голямата колона хора, която накара Доналд Тръмп да изпрати хиляди войници на границата между Съединените щати и Мексико.

От Демократическата партия обвиняват президента, че умишлено плаши гражданите и скъпата военна операция е безсмислена. Тръмп опроверга информация, споделяна в социалните мрежи, че се е заканил да разпореди войската да стреля срещу керваните.

“Няма да се стреля по хората, които ги замерят с камъни. Ще ги арестуваме. Всичко ще бъде законно“, заяви Доналд Тръмп

“Най-голямата заплаха срещу САЩ били някакви бедни хора, които ходят пеша на 1500 км от границата и носят децата си с тях. Пратиха хиляди войници на границата. По закон те нямат право да изпълняват ролята на граничари. Вместо да са при семействата си, те участват в някакъв политически театър“, каза бившият президент на САЩ Барак Обама.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници