Всеки има различна чувствителност към ухапването от комар

Всеки има различна чувствителност към ухапването от комар
A A+ A++ A

Най-често симптомите след ухапване от комари се представят с меки, първоначално бледи задебеления на кожата, които стават по-късно розови или червени и са придружени от сърбеж. Кожната реакция при ухапване може да се появи веднага или до два дни по-късно. Ако сте с повишена чувствителност към ухапването от комари, ухапаното място ще бъде по-голямо и твърдо.

Рядко, но сериозна алергична реакция при ухапване от комар може да се случи. Тя се състои в отток на гърлото, значително възпаление на ларингса и хъркане. Това животозастрашаващо състояние (наречено още анафилаксия) изисква незабавна лекарска намеса.

Комарите могат да пренасят някои сериозни заболявания като нилска треска, малария, жълта треска и денга. Сред симптомите на сериозна инфекция са висока температура, силно главоболие, едностранна мускулна слабост, болки по мускулите, гадене, повръщане, подуване на жлези, обрив, летаргия, обърканост, светобоязън. Ако имате някои от изброените симптоми след ухапване от комар, консултирайте се с вашия лекар.

По материали на Mayo Clinic

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници