Цветанов: Няма човек, който да не може да бъде проверяван при сигнал

Цветанов: Няма човек, който да не може да бъде проверяван при сигнал
A A+ A++ A

Няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван у нас при постъпване на съответни сигнали. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред журналисти в парламента евентуална прокурорска проверка по сигнал, че финансовият министър Владислав Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му от бизнесмен срещу символичен наем.
 
Всеки в България може да бъде проверяван на база постъпили сигнали и, когато проверките приключат, тогава е по-редно да бъдат коментирани, подчерта той. По думите му, съвсем закономерно е всяка информация, която постъпва с някакви данни, да бъде проверена, за да спрат всякакви възможни интерпретации и спекулации.

Цветанов не се е интересувал къде живее Горанов или друг някой от министрите, от колегите му, защото, ще означава, че им се налага изключително сериозен контрол, а той нямал такива права.
 
Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че също е бил проверяван за апартаменти няколко пъти. Убеден съм, че Горанов, когато приключи проверката, ще може да даде отговор на всички въпроси, подчерта Цветан Цветанов. Той припомни, че всички политици като публични лица по закон са длъжни да декларират имуществото си в съответните срокове.
 
Задължителни при наличие на постъпила информация, по думите на зам.-председателя на ГЕРБ, са проверки на областни управители, членове на кабинета във връзка с оградата по границата. За да няма спекулации, компетентните органи трябва да си свършат работата, обясни Цветанов.

 
Той отговори и на въпрос за евентуално присъединяване на България към Шенген още догодина като разясни, че въз основа на разговори на най-високо политическо ниво в ЕК, ЕП и на двустранна основа смята, че вече има много по-големи надежди страната ни да стане част от безвизовото пространство на първа стъпка по въздух, евентуално вода, на по-късен етап и като сухопътна граница. Убеден съм, че това може да е факт в края на мандата на сегашната Еврокомисия, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници