Валери Симеонов не се притеснява от проверка на съоръжението по границата с Турция

Валери Симеонов не се притеснява от проверка на съоръжението по границата с Турция
A A+ A++ A

Бившият вицепремиер Валери Симеонов не вижда основания да се притеснява от евентуални нарушения при изграждане на преградното съоръжение по границата с Турция.

Това стана ясно от коментара му в кулоарите на парламента по повод думите на главния прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави", че ако експертиза потвърди изводите за нередности в доклада на ДАНС при изграждане на оградата, ще има обвиняеми министри и областни управители:

"Това е работата на Прокуратурата - да се проверява и да се установява има ли такова нещо, или няма. Аз доколкото съм имал контакт с областните управители, не видях такова нещо, не съм проверявал подробно, но и не допускам. Смятам, че хората си свършиха работата добре", каза Симеонов. 

Според лидера на БСП Корнелия Нинова заявеното от главния прокурор Сотир Цацаров е доказателство, че сигналът за оградата, внесен от депутата от левицата Елена Йончева, е имал основания. Нинова приветства и готовността за проверка и на финансовия министър:

"От това, което чух от главния прокурор снощи, има сериозни основания да се смята, че там е извършено престъпление. Тоест надяваме се да приключи с обвинителен акт и внасяне в съда и поемане на отговорност от политически лица, които са взимали тези решения", каза Нинова. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници