Мей може да отложи гласуването за Брекзит

Мей може да отложи гласуването за Брекзит
БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Тереза Мей, както се очаква, ще отложи за по-късна дата планираното за вторник гласуване за Брекзит. Членовете на правителството и съветниците очакват, че днес Мей ще обяви, че отлага насроченото гласуване, предаде БГНЕС.

Според много експерти и политици тя няма никакъв шанс да получи подкрепата на мнозинството депутати от Камарата на общините за сделката, която нейното правителство и Брюксел договориха. Правителството смята, че предимството на противниците на сделката при гласуването може да бъде толкова голямо, че това да доведе до падането на настоящото правителство на торите. В тази ситуация премиерът ще замине за Брюксел следващата седмица, за да поиска от ЕС за последен път подобряване на условията на сделката за развод на Лондон със съюза.

В събота в знак на протест срещу сделката подаде оставка личният парламентарен секретар на министъра на отбраната Уил Куинс, който смята, че Лондон ще затъне в преговори с ЕС за дълги години. По данни на „Сънди Таймс“ на ръба да подадат оставки са още трима високопоставени членове на правителството. 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници